NIEUWS & ACTIVITEITEN

Stappen langs stenen – een geologische audiowandeling – Dagelijks t/m 1 december

Een geologische wandeling met audio waarbij Gerrit Eggink, vrijwilliger bij het Hunebedcentrum, u meeneemt langs diverse stenen. Hij zal u vertellen hoe deze stenen in Drenthe terecht zijn gekomen en waarom deze zo belangrijk zijn. Kom erachter wat voor rol deze stenen in onze geschiedenis hebben gespeeld. U kunt deze wandeling op eigen gelegenheid lopen. U heeft hier alleen een smartphone voor nodig.

Hoe u deze wandeling kunt volgen leest u op onze website. 
Het lopen van de route is gratis. Met regelmaat kun je deze wandeling ook samen met Gerrit lopen. Kijk op de website van het Hunebedcentrum voor de meest actuele activiteiten.

Volg het spoor van Moeno de Mammoet

“In de mammoettijd, toen er nog geen mobieltjes waren, konden mensen toch berichtjes achterlaten. De jagers en verzamelaars stapelden kleine hoopjes stenen of ze legden takken op de weg. Of ze maakten met een stokje een teken in het zand, bijvoorbeeld een pijl om aan te geven welke kant ze op waren gelopen. Maak nu zelf een teken op de weg. We geven je een paar voorbeelden, maar je mag ook zelf iets bedenken. Wat heb je verteld?”

Dit is een van de opdrachten die kinderen tegenkomen als ze het spoor van Moeno de Mammoet volgen. Een nieuwe beleefroute voor kinderen van 2,7 kilometer, die is uitgezet vanaf het Informatiecentrum Holtingerveld. Het gaat over de Havelterberg, langs de hunebedden en natuurlijk is er ook een opdracht bij de schaapskooi.

Dus heb je zin in klimmen, sjorren, speuren en toeteren? Wil je weleens weten hoe het is om te leven zoals de mensen van heel, heel vroeger? Haal dan de buidel op bij de balie van de Tourist Info en volg het spoor van Moeno!

Praktische informatie

  • Het Mammoetspoor is 2,7 km. lang en duurt 2 tot 2,5 uur.
  • Je krijgt mammoetkleding aan.
  • Kosten € 2,00 per kind. Borg € 5,00 per kind.
  • Ouders gratis, tenzij zij ook de mammoetkleding aan willen.
  • Uiterste starttijd is 14.00 uur. De kleding waar borg voor wordt betaald, moet vóór sluitingstijd van de winkel (16.00 uur) ingeleverd worden zodat de borg terugbetaald kan worden.
  • Beschikbaar tijdens de openingstijden van de Tourist Info.

Startlocatie:
Tourist Info / Toegangspoort Holtingerveld
Van Helomaweg 18
7971 PX Havelte

Het Mammoetspoor is gerealiseerd door IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer.

 

Yoga voor iedereen – wekelijks in Uffelte

Elke dinsdag om 17.00 yogalessen in De Uelenspieghel in Uffelte. Deze worden gegeven in een prachtig rond aarden huis met lemen muren, midden in de natuur. Het is een ideale plek voor ontspannen en opladen.

 

De Yogales begint met een korte meditatie in combinatie met een ademhalingsoefening. De houdingen variëren per les en bij Deugdenyoga hangen de houdingen af van de eigenschap die centraal staat. Bijvoorbeeld bij het thema „kracht“ zijn de houdingen intensiever dan bij „zachtheid“ of „respect“. Iedere les wordt afgesloten met een liggende eindontspanning, zodat uw lichaam en geest volledig tot rust komen en u na een kopje thee vol energie weer naar huis kunt gaan.

Meer informatie:  Alena Slim, 06-55963287,

[email protected] www.greenspirityoga.nl

Viva la Frida | Drents Museum 8 oktober t/m 27 maart ’22

Viva la Frida!
In het najaar van 2021 en voorjaar van 2022 staat het Drents Museum in het teken van Frida Kahlo tijdens de tentoonstelling ‘Viva la Frida!’
In de grote tentoonstellingszaal worden haar schilderijen en tekeningen uit de collectie van Museo Dolores Olmedo getoond in combinatie met haar persoonlijke bezittingen uit de collectie van Museo Frida Kahlo. Deze twee collecties zijn in Viva la Frida! voor het eerst samen te zien. Dit biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen.
In de Abdijkerk leert de bezoeker de Mexicaanse kunstenaar beter kennen door middel van de korte film Meet Frida. Bij Viva la Frida! wordt een uitgebreid randprogramma ontwikkeld.

Lees hier alles over Viva la Frida

Woeste Gronden 8 tm 20 september in ‘t Haantje

Woeste Gronden is een spectaculaire theaterproductie boordevol muziek uit de sixties. Het decor van theatervoorstelling is een boorlocatie bij het Drentse dorp ’t Haantje. Een verstilde plek waar in 1965 een ongelofelijke gebeurtenis plaatsvindt.

Tijdens een proefboring naar gas verdwijnt een 50 meter hoge boortoren plotseling met donderend geraas in de grond. Rommelende aarde, opspuitend water en moddervulkanen. De aanwezige mensen moeten rennen voor hun leven en zien hoe de boortoren verdwijnt in de aarde. Verzwolgen door de woeste gronden.

Voor meer informatie..

Klik hier voor de site Drenthe.nl